Cum se combina branzeturile cu vinul

Cum se combina branzeturile cu vinul?

Dacă există un partener ideal pentru vin, acela este fără îndoială brânza! Ca rezultat, ne-am gândit că este natural să vă dezvăluim secretele unei uniuni armonioase între cele două produse renumite.  

Combină vinul cu brânzeturile în felul următor:

1- Camembert 
Camembert

În primul rând, să începem cu starul absolut al brânzeturilor franceze: camembertul! Originar din Normandia, acest tip de brânză face parte din categoria « paste moi cu crustă înflorită » și este asociat aproape întotdeauna cu un pahar de vin roșu. Și pe bună dreptate, deoarece textura sa cremoasă trebuie să se potrivească cu un vin suficient de puternic pentru a-i face față. 

2- Cu brânza de capră
Cu brânza de capră

Foarte populară, brânza de capră reprezintă o familie de brânzeturi în sine. Poate fi proaspătă, cremoasă sau uscată. Asocierea brânzei cu vinul va varia în funcție de aceste trei caracteristici. Dacă brânza de capră este proaspătă sau cremoasă, alegeți vinuri albe seci și fructate. Dacă preferați brânza de capră uscată, îndreptați-vă spre un vin alb ușor dulce pentru a contracara gustul amar al brânzei. Prin urmare, cu cât pasta este mai matură, cu atât crusta este mai groasă, cu atât gustul brânzei este mai condimentat.

3- Cu emmental și comté
Cu emmental și comté

În general, aceste brânzeturi fac parte din familia pastelor presate și coapte. Le veți recunoaște după paleta lor aromatică fructată. Ele se potrivesc perfect cu vinurile albe grase care emană note de unt și nucă. Alegeți deci un vin galben, care vor forma o combinație originală. 

4- Cu reblochon
Cu reblochon

Recunoscut după mirosul său puternic, reblochonul face parte din familia brânzeturilor cu pastă moale și crustă spălată. Necesită să fie însoțit de vinuri albe aromate și puternice, pentru a evita orice senzație de amărăciune. Notele condimentate sunt, de asemenea, un avantaj pentru a susține gustul puternic. 

5- Cu roquefort
Cu roquefort

Clasicul și de neegalat al brânzeturilor cu pastă înțepenită, roquefortul (sau « bleu » în limbajul comun) prezintă un caracter puternic și picant, uneori chiar amar. Prin urmare, trebuie să-l îndulciți cu vinuri roșii dulci naturale.

FAQ

Dacă există un partener ideal pentru vin, acela este fără îndoială brânza! Este natural să vă dezvăluim secretele unei uniuni armonioase între cele două produse renumite din terroir-ul francez de excepție.

Contactează-ne

Contact info

Contactează-ne astăzi pentru a afla mai multe despre oferta noastră și pentru a rezerva data
evenimentului tău!

Adresse E-mail

id.frencheese@gmail.com

Telefon

+40 758 277 871

Urmăriți-ne și pe rețelele de socializare