Studiu Suedez: Brânzeturile și Sănătatea Cardiovasculară
Stiți voi care sunt beneficiile brânzeturilor pentru sănătate? Un nou studiu din Suedia aduce vești bune pentru iubitorii de brânză: produsele lactate nu au un impact negativ asupra sănătății cardiace. Mai mult, o consumare mai mare de grăsimi lactate poate reduce riscurile de boli cardiovasculare.
Efecte pozitive ale Consumului de Brânză
Studiul, desfășurat pe o perioadă de 16 ani și care a implicat 4.150 de suedezi în vârstă de 60 de ani, a constatat că:
- Reducerea Riscurilor Cardiovasculare – Riscul de boli cardiovasculare a fost mai mic pentru cei cu nivele ridicate de acizi grași lactici.
- Asocierea cu Vitamina K – Brânzeturile conțin vitamina K, legată de beneficii cardio-protectoare.
Rezultatele Studiului
În acest fel, o meta-analiză a confirmat că o consumare mai mare de grăsimi lactate duce riscul de boli cardiovasculare.
Implicații și Perspective
Ca rezultat, aceste date sunt relevante pentru țările cu regim alimentar occidental. Totuși, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine legătura dintre produsele lactate și sănătatea cardiovasculară.
FAQ
Un nou studiu din Suedia aduce vești bune pentru iubitorii de brânză: produsele lactate nu au un impact negativ asupra sănătății cardiace. Mai mult, o consumare mai mare de grăsimi lactate poate reduce riscurile de boli cardiovasculare.
Brânzeturile conțin vitamina K, legată de beneficii cardio-protectoare.